Gatzara fa campanya contra l’especulació

Societat
L’Assemblea de Joves de Ribes col·loca unes quantes pancartes de protesta contra l’especulació i reparteix adhesius entre els balls populars.

El col·lectiu autodenominat Gatzara ha penjat pancartes i ha repartit adhesius coincidint amb els dies de la festa major amb eslògans del tipus “A l’especulació fot-li cop de bastó” o “No volem viure sota el pont de la Palanca”. El pont de la Palanca és el que hi ha al costat del Pi, prop de Sota-ribes. La falta d’habitatge entre joves provoca recels davant la intensa activitat constructiva i l’increment del preu dels pisos. Ens els últims mesos l’Ajuntament ha repartit uns quants pisos de promoció oficial, insuficients, però, per atendre la necessitat existent. El Cancell informava fa une setmanes que segons l’últim anuari de “La Caixa” són més de 700 els joves nats a Ribes que han anat a viure fora del municipi en els últims anys. Si bé existeix una creixent sensibilització pel problema de l’habitatge dels joves, el fet que es clavin enganxines sobre els vestits tradicionals o figures de cartó del bestiari del poble no és pas ben rebuda per molta gent.