Neix una associació juvenil al poble

La Gardela és el nom que han triat uns joves del municipi per constituir una nova entitat juvenil. Segons expliquen al seu perfil Facebook, es van reunir a mitjan de 2011 preocupats “per la poca oferta d’activitats i esdeveniments lúdics que ofereix el nostre poble”. Contraris a viure “en un poble dormitori, en un lloc de pas, en una residència momentània” afirmen que van decidir crear la nova associació, amb l’objectiu de “fer córrer la sang que sembla aturada per les venes de la nostra localitat i així tornar a dotar-la de caliu.”

L’entitat es donarà a conèixer aquest diumenge amb un concurs de paelles d’arròs, que inclou tast de paelles, concurs de porró, tallers de malabars, exhibició de graffity, gimcanca per a nens, música i dj’s” Els tiquets es venen al GER, la Traca, la Penya Barcelonista i Can Gabaldà.

Gardela és, en termes futbolístics, un xut molt fort. Equival a cacau, gleva, ceba, ceballot, nata, fava, castanya, engaltada, canonada, obús o míssil, sempre en l’argot d’aquest esport. L’associació ha triat com a citació preferida: “El secret d’un bon equip és l’ordre, que tots sàpiguen el que han de fer.”