El PSC del municipi torna als orígens

L’elecció de candidat del PSC per als comicis del 25 de novembre ha visibilitzat un clar arrenglerament dels socialistes del municipi amb les tesis unionistes i federalistes de Navarro davant l’aposta més catalanista de Tura. Si més no això es dedueix de les piulades a Twitter d’alguns dels representants locals d’aquest partit. El més discret és Joel Sans, que es limita a mostrar suport públic a Pere Navarro. Un altre dels dirigents locals, Romualdo Cabañas, mostra distància envers posicionament nacionalistes (tant catalans com espanyols) i retuiteja piulades de suport a Navarro. El cas més clar és el d’Abigail Garrido que rebat les opinions expressades per la candidata derrotada. Segons Tura, el resultat de l’elecció del candidat al PSC reflecteix inversament el que pensa la societat. Garrido la contradiu, des de l’apreci, però deixant-li ben clar que pensa que no ho diria si hagués guanyat.

Aquestes piulades i les darreres expressions públiques de Blanco revelen cert retorn als orígens del PSC del municipi, que havia estat molt crític amb el catalanisme a la primeria dels anys 90 però que va abandonar aquests postulats per la necessitat de guanyar espais i complicitats al nucli de Ribes, fórmula que va funcionar-li durant cert temps. El resultat residual del PSC en les darreres eleccions locals a Ribes (al voltant del 15 %) ha fet d’espolsadors i sembla que queda ben poc de la pàtina de catalanisme convencional que s’havia anat dipositant sobre l’agrupació durant lustres.

Com si fos una premonició d’aquest ritornello, en les últimes eleccions locals ja van recuperar com a orador l’antic regidor Eulogio García, que a la primeria dels anys 90 era un dels referents de la línia menys catalanista del PSC local.