Blanco es lamenta pel “no” a l’equipament de les Roquetes

política
L’alcalde pensa que els ciutadans demanaran explicacions “als uns, per no haver estat capaços de trobar complicitats, i als altres, per no haver estat capaços de plantejar alternatives”

L’alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, va comparèixer ahir en roda de premsa per explicar el motiu pel qual finalment no es va fer el Ple extraordinari del passat dilluns 26 de novembre i que tenia com a punt principal l’aprovació del projecte executiu de la Sala Polivalent-Cultural i d’Arts Escèniques de les Roquetes. En la roda es va explicar que,com a conseqüència més immediata, i a causa de la falta de suport i d’una majoria suficient de recolzament al projecte, aquest equipament cultural de moment no es farà i es deixarà perdre una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de gairebé 600.000 euros, dels 2.460.000 euros que val construir-lo.

Els compareixents van recordar que la sala polivalent-cultural d’arts escèniques de les Roquetes, projectat a la zona del Mercat-Parc Central, contemplava un espai principal de 1.234 m2 amb grades plegables i capacitat per a 300 persones assegudes i 600 de peu on es podrien fer activitats diverses com espectacles, concerts, balls, etc. A més també preveia una sala d’assaig, camerinos i d’altres serveis. També van recordar que el primer projecte d’aquest equipament ja va ser aprovat inicialment pel Ple de la Corporació el mes d’abril passat amb els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya, i l’abstenció de les resta de forces polítiques.

Segons l’Ajuntament, quan el mes de juliol es va presentar la proposta a la Junta de Portaveus per plantejar-ne la seva aprovació definitiva en una propera sessió plenària, la majoria dels representants dels grups municipals va fer la demanda a l’Equip de Govern de reconsiderar el projecte inicial (que tenia un cost previst de 5 milions d’euros) i plantejar-lo a la baixa amb una actuació més limitada i concretada amb la dotació d’una sala polivalent d’usos culturals. És aquesta nova proposta, lliurada per l’equip redactor el mes de novembre, la que es porta a discussió i coneixement de la ponència del pla d’equipaments.

En aquesta Ponència, on hi han representats tots els grups municipals, van veure convenient estudiar, analitzar i procurar tirar endavant l’aprovació i les actuacions corresponents per tal de no perdre la subvenció de la Generalitat al respecte que finalitza aquest any. Així, la Ponència va donar el vist i plau perquè el tema fos traslladat novament a la Junta de Portaveus per estudiar la possibilitat de ser debatuda en el Ple ordinari de novembre com a punt d’urgència. La Junta de Portaveus extraordinària que es va fer una hora abans del Ple, va plantejar i acordar que per tal de facilitar l’estudi i anàlisi de la proposta es convoqués una Comissió Informativa i un Ple Extraordinari, el convocat pel dilluns dia 26 de novembre. En no obtenir-se el suport polític suficient perquè la proposta fos aprovada en el ple extraordinari de dilluns, es va acordar no celebrar el Ple.

L’alcalde, Josep Antoni Blanco, ha mostrat la seva decepció tot manifestant que “com a polítics no podem estar satisfets de la nostra tasca per tal d’articular els mecanismes que facin possible tirar endavant projectes que com a objectius són compartits”, referint-se a la necessitat de disposar de sales polivalents i culturals a Ribes i a les Roquetes i que alguns grup polítics recollien en els seus programes electorals. En aquest sentit, Blanco, creu que els ciutadans demanaran explicacions “als uns, per no haver estat capaços de trobar complicitats, i als altres, per no haver estat capaços de platejar alternatives a aquestes complicitats”. De la mateixa manera, l’alcalde s’ha lamentat que “una vegada més hagin primat més els interessos estratègics dels partits per sobre de les necessitats reals dels nostres ciutadans”.

L’alcalde també ha agraït la predisposició dels membres de la Ponència d’Equipaments, els quals la gran majoria no són regidors i dels qui ha dit que veuen les polítiques de necessitats del municipi amb uns altres ulls diferents als de les estratègies polítiques.