Un gran dissabte de Carnestoltes

Cultura
La participació i el lluïment consoliden el dissabte com el gran dia del carnaval de Ribes

Centenars de persones van participar, amb gran lluïment, en els actes de Carnaval que van tenir lloc ahir dissabte a Ribes. Tant el carnaval infantil de la tarda com la rua de disfresses de la nit van obtenir un èxit notabilíssim de participació que assenyalen el dissabte com el gran dia del Carnaval ribetà, un dia en què a més a Sitges i a Vilanova no fan res de bo. De fet, pels carrers es veien gran quantitats de vilatans d’aquestes localitats, que gaudien de la nostra festa. La celebració va començar a les 16 h a la plaça Marcer amb la cercavila de carnaval infantil, l’arribada del Carnestoltes dels Xulius i ball a la plaça amb La bicicleta. La participació va desbordar les previsions i les criatures van poder esbargir-se i lluir les disfresses a pleret.

Hores més tard va tenir lloc la cercavila nocturna, no menys impressionant. Encapçalades pel Carnestoltes del Ger, un bon grapat de carrosses i innombrables grups de disfressots van recórrer els carrers dels pobles. S’hi van veure pirates de l’EMD, un grup que proclamava que per carnaval cada ovella al seu corral, un local de flamenc i toreros, una carrossa terrorífica, una presó, “som la bomba”, “Ribes un poble de bàdens (bandes sonores)”, “Visca el Xarleston”, uns escocesos i el Club Riviera que és un cèlebre prostíbul de Castelldefels, tot beneït pel Sant Pare des d’un balcó. També hi havia grups de disfresses sense carrossa prou espectaculars com els de la caputxeta vermella, un grup de marietes, un de girasols i uns submarinistes que van bussejar pel lago de la plaça. La nit va ser freda, però lluïda i molt participada.

Imatges del dissabte de Carnestoltes a Ribes: carnaval infantil a la tarda i rua nocturna. Fotos: Ll. Giralt i A. Ferret.