Galls i polles al carnaval del Ger

Cultura
Com és habitual, la sàtira política i la crítica dels costums han centrat l’acte

Pollastres, gallines, polls, polles i ous han protagonitzat l’arrivo del carnaval del Ger, que ha tingut lloc aquest vespre. L’acte ha començat a la plaça de Catalunya i ha transcorregut pels carrers cèntrics de la població fins a l’Ajuntament, on el Carnestoltes ha fet un breu i intens discurs satíric. A continuació ha estat obsequiat amb una conferència sobre la raça ribetana de pollastres, també de gran intensitat emotiva i paròdica trumfada de connotacions sexuals. La història de la recuperació d’aquesta magnífica raça d’aviram i les principals característiques i diferències amb les races veïnes (com el “gai” sitgetà) han captat l’interès tant del monarca com del públic assistent. Les dues principals entitats del poble, Ger i Xulius, celebren aquesta nit sopars carnavalers.