L’actitud d’un regidor indigna els esplais

política
Malestar als principals esplais del poble per l’actitud amb què els ha tractat el regidor de Formació.

L’educació en el lleure a Ribes viu un dels moments més crítics de la seva història. L’actitud del regidor de formació, Sebastián Alberto Veyn, ha revoltat els principals actitus del voluntariat social del poble. El rerefons de la qüestió és la intenció de Veyn d’ampliar l’oferta d’educació en el lleure sense tenir en compte les institucions que fa anys que s’hi dediquen, segons denuncien en un manifest els esplais dels Xulius i del Ger. Veyn ha enviat una enquesta utilitzant dades del cens, fet que les entitats també critiquen, en què es demana l’opinió dels pares sobre les necessitats de lleure de la mainada ribetana. Davant la demanda d’informació sobre el tema adreçada pels esplais ribetans al regidor, aquest no va tenir una actitud precisament conciliadora segons es deprèn de la informació facilitada per aquests agents socials. Així, els esplais recorden la voluntat de les institucions públiques -incloent-hi la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat- de col·laborar amb el tercer sector, voluntat que al seu entendre no respecta Veyn. Els esplais del poble s’oposen a la mercantilització del lleure i es pregunten per què Veyn ha portat a terme aquestes accions a Ribes on existeix uns considerable oferta en l’activitat de lleure i no pas a les Roquetes on l’oferta és precària. A banda de denunciar la deslleialtat envers unes institucions que estan en conveni amb l’Ajuntament des de fa anys, els esplais reclamen la retirada de les propostes de Veyn i que l’Ajuntament faciliti la tasca dels esplais ribetans per poder completar i millorar l’oferta existent.