Tot a punt per a la trobada de caramelles

Cultura
El Grup de Joves i Casats ha fet un notable esforç organitzatiu.

Diumenge 18 se celebra la 25 trobada de caramelles a Sant Pere de Ribes. L’organitza el Grup de Joves i Casats.

L’acte començarà a les 10 h a la plaça Marcer. Hi participaran colles de caramelles de Reus, la Múnia, Sant Martí Sarroca, Cantallops, Olesa de Bonesvalls, La ràpita, Santa Oliva, Castelldefels, Banyeres, Gelida, La Bleda, Vilafranca, Cubelles, Calafell, Guardiola, Vilobí, Santa Margarida i els Monjos, Sant Cugat Sesgarrigues, Pontons, Castellví, Ordal i Ribes. Cada colla interpretarà dues cançons.

La trobada de caramelles va començar a Ribes fa 25 anys. Hi van participar 9 colles. L’experiència va agradar i l’any següent es va repetir a Banyeres. Des d’aleshores també hi ha hagut trobades a Bellvei, Calafell, Castellví, Guardiola, La Bleda, La Múnia, La Ràpita, El Vendrell, Llorenç, Sant Pau d’ORdal, Vilafranca, Sant Martí, Sant Cucgat, Santa Margarida i els Monjos, Vilobí, Santa Oliva, Castelldefels, Sant Quintí , Cubelles, Lavern, Ordal i Cantallops. En motiu del 25è aniversari enguany es torna a celebrar a Ribes.

Com 25 anys enrere l’organització és a càrrec de l’entitat Grup de Joves i Casats, que ha muntat diversos actes paral·lels com la presentació, que tindrà lloc divendres a les 19.30 h a la biblioteca i una exposició de fotografies als Xulius entre el 16 d’abril i el 16 de maig.

La trobada compta amb el suport de més de 80 indústries i establiments comercials i bancaris del poble, de l’Ajuntament de Ribes, del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, de la Diputació de Barcelona, de la Federacio de Cors de Clavé i de l’entitat Els Xulius. El cartell de la trobada és un dibuix de Josep M. Cuadras (Nano).