L’Espai Blau ple a vessar

Esports
Gran concurrència a les dues jornades de portes obertes

L’Ajuntament ha escollit els dos dies de festa major per ensenyar l’Espai Blau als ciutadans. Ahir a la tarda hi havia una gentada. Els tècnics de l’empresa gestora conduïen els diversos grups per la instal·lació i n’explicaven el funcionament. L’espai disposa de dos grans vasos -així anomenen les piscines-. Un és per nedar i té la temperatura a 27º. L’altre la té més calenta i a banda de nedar permet fer altres activitats aquatiques i ensenyar a nedar la canalla. A més té una rampa per baixar-hi amb cadira de rodes, un banc que permet estar assegut reposant dins de l’aigua, dos dolls d’aigua calenta per a l’esquena i altres complements.

A banda de les piscines la instal·lació disposa d’un jacuzzi, que és una piscina rodona en què es projecta aigua a la ronyonada i altres zones del cos; hi caben unes quantes persones. Al mateix espai del jacuzzi hi ha dues saunes: una de seca i una altra d’humida. Les saunes són recintes pensats per passar calor i suar, molt habituals a les zones àrtiques.

A les dependències més pròximes a les pistes esportives hi ha espais per a gimnàstica i màquines: n’hi ha una per caminar, tot i que no proporciona bolets ni espàrrecs. La zona de vestidors té taquilles per desar la roba. L’entrada funciona de manera automatizada amb les targetes que ja s’estan expedint. Fora del recinte hi fan les piscines exteriors, que sembla que no estaran llestes fins l’any que ve. L’edifici té un aspecte imponent.