El preu dels pisos nous cau en picat a Ribes

Economia
Un informe del Ministeri de l’Habitatge situa el municipi al capdavant del rànquing de caiguda a Catalunya per darrere de Lloret

Un 9,3 % han baixat els preus dels pisos nous en els darrers dos anys i se situen, avui mateix, als 2788,7 euros per metre quadrat, lluny dels quasi 3.000 assolits, segons un informe que ha fet públic el Ministeri de l’Habitatge. En aquest sentit, un rànquing publicat per El Periódico, mostra que la caiguda de preus dels pisos nous a Catalunya està encapçalada per Lloret i per Sant Pere de Ribes. Tot i això, la informació s’ha de matisar ja que els informes trimestrals del Ministeri de l’Habitatge poden tenir disfuncions relacionades amb l’oferta pública, que podrien suposar un ajustament a l’alça en els pròxims mesos. En qualsevol cas, marquen una tendència clara.

De consolidar-se, el nou escenari immobiliari que es dibuixa pot beneficiar les persones que volen adquirir un habitatge nou. Tanmateix, tindrà un dolorós cost per a les famílies que han comprat el seu pis en els darrers dos anys ja que en el mateix període en què el valor de la finca se’ls haurà reduït gairebé en una desena part, els interessos que paguen per l’hipoteca quasi se’ls doblaran. Així, una família que tingui la hipoteca referenciada a l’Euribor, l’haurà vist passar del 2,2 de l’abril de 2005 al 4,2 que havia assolit ahir.