Es constitueix el consorci de la TDT sense Ribes

Comunicació
L’integraran 9 representants de Vilanova, 4 de Sitges, 2 de Cubelles, 1 de Canyelles, 1 d’Olivella i 0 de Sant Pere de Ribes

Dimarts passat es va constituir el Consorci de la futura televisió comarcal al Garraf, presidida per l’alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, i amb els alcaldes de Sitges i d’Olivella, Jordi Baijet i Jaume Carol, com a vice president primer i vice president segon, respectivament segons informa l’Ajuntament de Vilanova. El Consorci integrat per disset representants de les poblacions de VNG (9), Sitges (4), Cubelles (2), Canyelles (1) i Olivella (1), estarà gestionat per l’empresa vilanovina ICVSAM, actual gestora de Canal Blau. El futur canal televisiu del Garraf podrà entrar en funcionament quan es posi en marca el canal 30 de la TDT. L’alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, va manifestar que aquest és un acord que suma els esforços i l’experiència dels municipis de Vilanova i Sitges i, a partir d’ara, també dels altres tres municipis que integren el Consorci. Aquest fet, segons ha dit, ajudarà a oferir un servei de més qualitat i amb major arrelament del territori.

Per la seva banda, l’alcalde de Sitges, Jordi Baijet, va expressar el seu convenciment que, amb la creació del Consorci i amb la posada en marxa de la nova televisió comarcal públic, el Garraf disposarà d’una oferta informativa més àmplia i més propera als ciutadans. Per últim, l’alcalde d’Olivella, Jaume Carol va manifestar que aquest acord representa un avenç molt important pel municipi, ja que apropa els ciutadans a l’actualitat comarcal. La nota de premsa de l’Ajuntament de Vilanova ni tan sols menciona l’existència de Ribes dins del territori. El comunicat sobre el mateix tema que va emetre l’Ajuntament de Sitges afirma que “Per motius econòmics Sant Pere de Ribes no s´ha integrat a l´ens, encara que té la voluntat d´implicar-se en el futur.”. El consorci emetrà des del Montgròs, que és a Ribes.