Ribes, bastant convergent; les Roquetes, molt abstencionista

política
Els socialistes s’imposen folgadament al seu feu amb una participació sota mínims

L’abstenció a les Roquetes ha fregat el 57% en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya i ha provocat la caiguda de la participació en el conjunt del municipi a pesar que a Ribes només ha afectat el 43 % dels votants. Quant als resultats per nuclis, a Ribes Convergència ha obtingut un 33,37 % dels sufragis i es pot dir que ha mantingut el nombre de vots que va obtenir en les darreres eleccions al Parlament mentre el PSC amb el 20,68% dels vots i ERC amb el 20,07 pràcticament han empatat. Sorprenentment, ICV-EUA ha superat el PP en un nucli que sol apostar fort pels conservadors. Els ecosocialistes han obtingut el 12,36% dels vots mentre que els populars només han arribat, en aquesta ocasió, al 9,68 %. Quant a la formació anticatalanista Ciutadans, ha obtingut el 3,83 % dels sufragis al nucli principal del municipi, més que a les Roquetes, també en vots.
A les Roquetes, les coses han estat ben diferents. Els socialistes han obtingut el 45,58% dels vots, a cinc punts d’obtenir la meitat dels sufragis emesos en aquell nucli. Convergència ha obtingut també un excel·lent resultat amb el 20,71% dels sufragis. El Partit Popular ha aconseguit un 13,74 % mentre que Iniciativa i Esquerra han obvtingut respectivament el 8,54% i el 8,15 % dels vots, un excel·lent resultat per a aquesta última formació. Ciutadans ha obtingut el 3,28% des vots, menys que a Ribes com hem assenyalat.
Els resultats electorals distribuïts per nuclis electorals han estat difosos avui mateix per l’Ajuntament i per Esquerra Republicana, formació que els ha treballat intensivament i sobre l’aportació de la qual hem construït aquest avanç. Els resultats difereixen un xic dels municipals a causa de la distribució de les meses per nuclis. Qui vulgui els resultats essencials per nuclis, tant els aportats per l’Ajuntament com els aportats per Esquerra, es pot baixar aquest paquet. Probablement, en els pròxims dies abordarem més detalls. El Cancell agraeix ben sincerament al Servei de Premsa de l’Ajuntament i a ERC la seva col·laboració.



Font dels gràfics:ERC.