Diumenge amb versos, bàsquet i benediccions

Cultura
Els balls parlats, el 3×3 del Bàsquet Ribes i la benedicció de cotxes de Sant Cristòfol escombren la festa major

Últim diumenge de festa major a Ribes i actes per a tots els gustos. L’Avinguda Onze de Setembre va acollir el 3×3 del Bàsquet Ribes que no va congregar gran quantitat de públic, però sí una bona colla d’engrescats jugadors que, en acabat, se’n van anar a sopar plegats. A la plaça Marcer, va tenir lloc l’exhibició de balls de versos organitzada per la Comissió de Festes. Un programa de mà, amb un escrit de Xavier Miret i Mestre presentava les actuacions del ball dels Malcasats i de les Gitanes de Vilafranca i del ball de les Criades de Sitges, aquest últim a càrrec del grup La bufa seca. La nombrosa concurrència que els diumenges omple la plaça Marcer i curiosos d’arreu vinguts expressament per veure l’espectacle van seguir amb especial interès l’actuació del Ball dels malcasats vilafranquí, que va obrir la sessió i va resultar especialment àgil i divertit. El de les criades de Sitges, que a parer de molta gent es va fer llarg, va tenir l’al·licient d’introduir algunes referències locals. El Ball de les gitanes de Vilafranca va ser esplèndid en la coreografia i una mica fluix en els versos. D’altra banda, la tarda va tenir com a colofó la benedicció de cotxes pròpia de la festivitat de Sant Cristòfol, que canònicament se celebra avui. Com és habitual, aquest acte pietós es va portar a terme a la plaça de l’Església.

El 3×3 del Bàsquet Ribes i els Balls de Versos organitzats per la Comissió de Festes. Fotos: El Cancell.