Tranquil·la Espanya, a Ribes només baixa la riera

Comunicació
Els mitjans de comunicació de tot l’Estat es fan ressò del tall de la carretera vella, habitual quan plou

“Ocho carreteras continuan cortadas por la lluvia” (El Periódico), “Siete carreteras catalanas siguen cortadas tras una noche tranquila pese a las lluvias” (Hispavista), “Ocho carreteras continúan cortadas por las lluvias en Cataluña” (Yahoo notícies), “Ocho carreteras siguen cortadas” (La Nueva España), “Un nuevo frente de lluvias se acerca a Cataluña mientras continúan las inundaciones” (Estrella Digital), “Ocho carreteras permanecen cortadas en Cataluña a causa del temporal de lluvia” (Libertad), “Cuatro muertos por el temporal…” (Cadena Ser), “Siete carreteras catalanas siguen cortadas tras una noche tranquila pese a las lluvias y tras la muerte de cuatro personas” (Telemadrid), “Seis carreteras catalanas siguen cortadas tras una noche tranquila pese a las lluvias” (La Vanguardia), “Las fuertes lluvias obligan a cortar varias carreteras en Cataluña, Asturias y Cantabria” (Diario de Navarra). Tots aquests titulars són de notícies que parlen de Ribes. La llista no és completa.

Poques vegades el municipi havia obtingut tant de ressò mediàtic en menys de 24 hores. Què ha passat entre el quilòmetre 5 i el quilòmetre 5,5 de la carretera BV-2112? Senzillament, ha baixat la riera i cal fer el tomb pel Mur i els Camils. O sigui, no ha passat res que no hagi de passar. L’estrany seria que no hagués passat.

Quan baixa la riera, si ho fa amb certa intensitat, pot ser una notícia local, però no deixa de sorprendre que un petit i normalíssim tall, aquesta vegada sense més conseqüències, arrossegui el nostre poble als “leads” de quasi tots els informatius del país. Sobretot si es té en compte el que ha passat a l’Empordà. Només falta que algun polític insisteixi a construir un pont a Sota-ribes, pensant-se que ens fa un favor.