Extret del manifest contra el túnel publicat al programa del Ger

política
“Demanem l’aturada del projecte ja que agredeix el nostre territori d’una manera irreversible”

En atenció a l’interès informatiu que el tema suscita, transcrivim a continuació el text titulat “Extret del manifest contra el projecte (C-15) que preveu un túnel que foradarà el Montgròs, publicat al programa de l’entitat GER”

“Diverses organitzacions culturals i polítiques del municipi de Sant Pere de Ribes (Unitat Municipal 9, ERC, ICV-EUA, ENDAVANT i Entitat cultural esportiva GER) volem mostrar la nostra preocupació i malestar davant la manca de sensibilitat en la defensa dels nostres interessos i la manca de diàleg amb la nostra ciutadania que demostra l’equip de govern municipal i en concret l’Alcalde i President del Consell Comarcal del Garraf, el Sr. José Antonio Blanco, pel que fa a la proposta de la construcció d’una autovia que foradarà el Montgròs.

Per tot això, DEMANEM:

1. L’aturada del projecte ja que aquest agredeix el nostre territori d’una manera irreversible i al mateix temps, hipoteca urbanísticament el nostre municipi; igualment, tampoc s’ha tingut en cap moment present als i les representants de la societat civil i de les organitzacions polítiques a l’hora de prendre una decisió que afecta a la ciutadania en general.

2. Que el Consell Municipal de Medi Ambient de Sant Pere de Ribes sigui un organisme executiu a més de consultiu i, sobretot, que representi la problació, a la qual ha d’informar prèviament abans de prendre decisions que afectin el projecte de la C-15.

3. Instem el nostre Alcalde i President del Consell Comarcal que deixi de banda els interessos de partit i esdevingui, per un cop, l’alcalde de tothom i comuniqui o demani a la Direcció General de Carreteres l’autrada o moratòria del projecte fins que en el Consell Municipal de Medi Ambient de Sant Pere de Ribes no s’hagin valorat totes les alternatives possibles, com els seus estudis d’impacte medioambiental i la proposta d’un pla directori que informi sobre els projectes de futur en la xarxa de transport públic a la nostra comarca i el nostre municipi en concret.

4. Exigim al Sr. José Antonio Blanco Abad, Alcalde de Sant Pere de Ribes, u na clara defensa dels interessos dels nostres ciutadans i ciutadanes, perquè entenem que estem desemparats davant dels interessos del tot legítims dels municipis de la nostra comarca.

5. DEMANEM el reconeixement d’aquesta plataforma com a portaveu de les diferents organitzacions i col·lectius que estan en contra d’aquest traçat i que qualsevol informació o decisió sobre aquest afer ens sigui comunicada.”