Ribes, segurament, no tindrà televisió digital pròpia

Comunicació
Al setembre la Corporació va renunciar a tenir un canal multiplex i va sol·licitar participar en el canal de Vilanova.

La Corporació Local va acordar per unanimitat renunciar a la reclamació d’un canal de Televisió Digital Terrestre propi i sol·licitar la participació en la gestió del de Vilanova en el Ple del 22 de setembre. D’aquesta manera, els polítics ribetans van fer un acatament explícit al més que discutit pla tècnic de la TDT local, aprovat in extremis pel Govern PP el dia 12 de març. Tal com vam explicar, Ribes havia reclamat en un acord del Ple del 19 de juliol de tenir un canal multiplex propi en el moment que l’apagada analògica deixés sense efecte els actuals canals televisius.

Si bé no s’han fet públiques les raons, que no figuren a l’acta del Ple, l’espantada pot respondre al fet que la norma establia fins al juliol com a termini per poder sol·licitar la gestió o la coparticipació en els 30 multiplex establerts a l’esmentat pla i potser valia la pena curar-se en salut amb independència del futur de la norma. Tot i això, la decisió no deixa de sorprendre tenint en compte que el Secretari de Comunicacions de la Generalitat, Enric Marín, nomenat a proposta d’ERC, ha manifestat públicament que el pla tècnic és inviable entre d’altres motius perquè deixa fora de lloc les prop de 100 televisions locals aprovades al seu dia per la Generalitat, entre les quals és de suposar que hi deu haver la privada TVRibes. En aquest sentit, se sap que hi ha obertes negociacions amb el titular del Ministeri, el socialista Josep Montilla per modificar la norma. En qualsevol cas, les televisions que no formen part de l’inventari de la Generalitat hauran de desaparèixer irremissiblement.

El fons de la qüestió és si Ribes comptarà amb una televisió pròpia, indispensable en plena metropolitanització, per poder compartir uns mínims referents comunitaris. Tal com ho té plantejat l’Ajuntament, si més no legalment, la pretensió és compartir canal amb els vilanovins. Teòricament, Canal Blau ja té un acord amb Ribes per informar del municipi. Deixem a la consideració dels lectors si n’informen gaire alhora que recomanem veure i enregistrar TV Ribes.