Èxit de l’assemblea de pessebres vivents

Cultura
Representants de pessebres d’arreu del país es van aplegar diumenge als Xulius.

Hi ha satisfacció generalitzada als Xulius per l’èxit de l’assemblea de pessebres vivents, que va tenir lloc diumenge. De bon matí, centenars de persones es van concentrar a Sant Pau on es va servir un copiós esmorzar. Eren representants dels pessebres vivents amb més prestigi del país, des de Pals (Alt Empordà) fins a Tortosa. A continuació els Xulius van representar el quadre de la Visitació i el quadre de l’aigua. La font ubicada davant mateix de l’ermita, coneguda com a Font d’en Gayarre, va tornar a rajar després de sis anys. Seguidament la coral Bitxac va fer un concert en què es combinaven cançons de nadal amb altres peces tradicionals. Seguint fidelment l’horari previst, a les 12 h va començar l’assemblea, que es va allargar fins a les 14 h. L’acte es va obrir amb intervencions del president dels Xulius, Pere Coll; el director del pessebre de Ribes, Jordi Giralt, i l’alcalde, Josep-Antoni Blanco. A les 14 h els assembleaires van visitar Sota-ribes i a continuació van anar a Solers on va tenir lloc un dinar. Durant el tiberi va haver-hi discursos a càrrec de l’alcalde i de Ferran Bello, flamant president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.