Ara l’Ajuntament també vol protegir els Colls

Medi natural
El Ple aprova la moció favorable al Pla Especial d’Interès Natural.

El Ple de l’Ajuntament de Ribes es va adherir finalment a la moció de l’APMA i DEPANA que proposa la inclusió dels Colls-Miralpeix al Pla Especial d’Interès Natural (PEIN). El PEIN protegeix 145 espais naturals de Catalunya, 3 dels quals tenen relació amb el nostre poble: el parc del Garraf, el parc d’Olèrdola i el parc del Foix. El PEIN és una figura del Departament de Medi Ambient de la Generalitat que preveu diversos nivells de protecció. En concret Al Ple de la setmana passada es va materialitzar l’adhesió a una proposta de la qual ja vam informar i que Ignasi Puig Ventosa de l’APMA ens havia explicat amb detall en un article d’opinió. A més, segons informa TV3, l’alcalde ha anunciat que el Ple del Consell Comarcal del Garraf, que presideix ell mateix, també s’hi adherirà. L’aprovació de la moció suposa la creació d’un Consorci que impulsi el Pla. La notícia posa fi a una llarga etapa en què l’Ajuntament de Ribes, primer en mans d’UM9 i després del PSC, havia afavorit la urbanització dels Colls a pesar de la forta contestació social.