Protesten per l’estat de Sota-ribes

Societat
En dues hores, prop de 250 persones firmen un manifest.

A penes 2 hores de recollida de firmes van ser suficients perquè quasi 250 persones subscribissin un manifest per demanar una intervenció ràpida de les administracions públiques als voltants de Sota-ribes, atès l’estat de degradació d’aquest entorn. La recollida de firmes va tenir lloc durant el segon espectacle del cicle “Música al castell” i va ser impulsada per un col·lectiu de persones independents, pròximes a l’entitat Els Xulius. Si bé les administracions públiques fa uns anys que intervenen a l’Església Vella, els voltants del conjunt monumental es troben en un estat de degradació preocupant, tal com ja va denunciar El Cancell a l’ abril i a l’ octubre de l’any passat. El manifest que es va signar divendres explica l’interès cultural, simbòlic i patrimonial de l’espai, en denuncia l’estat de conservació i la manca d’infraestructures a banda de la creixent sensació d’inseguritat que hi ha pels voltants. Per tot plegat, els firmants sol·liciten un arranjament urgent de les zones degradades, una intervenció per dotar l’espai d’infraestructures públiques i l’habilitació de mecanismes de participació ciutadana perquè les entitats culturals siguin tingudes en compte a l’hora de planificar aquestes intervencions.