Convocatòries contra la guerra

Societat
Han començat a bombardejar l’Iraq. La plataforma “aturem la guerra” crida a la mobilització.

Plouen bombes sobre Bagdad. De matinada el president dels Estats Units ha fet pública la decisió d’atacar, de bracet amb el Regne Unit i Espanya. Saddam Hussein també ha fet la seva proclama a quarts de set del matí. Avui a les 19h la plataforma aturem la guerra convoca concentracions davant dels ajuntaments. També hi ha moltes activitats convocades per al cap de setmana que es poden consultar en aquest web. A Ribes, en concret, l’Ajuntament ha fet pública una nota amb les accions que adoptaran. També convoquen una reunió urgent del Consell Municipal de Cooperació. L’alcalde ha publicat un ban sobre la crisi en què proposa de posar domassos blancs als balcons. D’alta banda, mitjançant TVRibes, s’ha sabut que han convocat una reunió per tractar de la consulta popular sobre la guerra. Previsiblement el Consell Municipal de Cooperació també deurà tractar aquesta qüestió. En qualsevol cas, com a exercici, us proposem algunes lectures: el discurs d’avui de Bush, un article de Jordi Pujol que no té desperdici i la proclama sobre el conflicte que va llegir Saramago a Madrid. I, per acabar, unes paraules del poema To Juan at the winter solstice de Robert Graves:

Much snow is falling, winds roar hollowly, / The owl hoots form the elder, / Fear in your heart cries to the loving-cup: / sorrow to sorrow as the sparks fly upward. / The log groans and confesses: / There is one story and one story only“.

Fins demà. Demà comença la primavera.