Perilla el pont de la Palanca

Societat
Les darreres pluges han posat de manifest que els cotxes ja no poden passar pel pont.

En la rierada de dimarts passat el pont de la Palanca, situat al costat del pi monumental, no permetia el pas dels vehicles. Els cotxes que volien anar d’una banda a l’altra de la riera havien de tombar per la Fassina, el Mur i els Camils. Ja fa mesos que la construcció mostrava signes de deteriorament. Junt amb el Pi i el conjunt monumental de Sota-ribes, el pont de la Palanca forma part de l’estampa per excel·lència del nostre poble. Se l’anomena pont de la Palanca perquè antigament era una senzilla palanca de fusta que permetia passar l’obstacle en cas de rierada. Va ser el polític Ferrer i Soler -a qui posteriorment es dedicaria l’actual carrer Nou- qui va inaugurar una important millora d’aquesta primitiva inraestructura a finals del segle XIX.