Ribes pot desaparèixer aviat segons la UNESCO

Societat

Un incendi de grans dimensions al Garraf podria acabar definitivament amb les perspectives de qualitat de vida de Ribes i Sitges segons la revista Papers de Prospectiva del centre Unesco de Catalunya. Aquest és un dels escenaris possibles que va revelar un taller integrat per Gabriel Fernández, Sergi Rovira i Antoni Ventura sota la coordinació de Jordi Serra realitzat l’any 1998 i resumit al número 9 de la revista. L’estudi preveia que posteriorment a l’incendi el conjunt del massís del Garraf es dedicaria indefectiblement a les pedreres d’extracció mineral i a la indústria pesant. Entre les causes del dantesc escenari hi hauria el concepte imperant de ciutat difusa, és a dir, la tendència de Barcelona d’escampar-se horitzontalment pel territori integrant municipis i municipis que s’integren totalment en la dinàmica urbana. El Centre Català de Prospectiva, integrat a la Unesco i que col·labora amb associacions com l’Accat i d’altres, està especialitzat en estudis de futur sobre el territori.