La Parròquia de Ribes manté la propietat del cementiri

Societat

El cementiri de Ribes és de propietat eclesiàstica a diferència de la majoria de cementiris de la comarca que són municipals. La gestió de la infraestructura destinada al repòs etern de la ciutadania depèn del titular de la Parròquia de Sant Pere que, des de fa 32 anys, és mossèn Jesús Mañé. L’allotjament dels morts aporta a la Parròquia ribetana un moviment econòmic important. En general la ciutadania valora com a correcta la gestió d’aquesta instal·lació. Actualment el cementiri ribetà frega la saturació. La majoria de cementiris són municipals perquè en el moment que les lleis van obligar a establir-los fora de les zones habitades es va abandonar el costum d’enterrar els morts a tocar de l’església i del domini eclesiàstic. En el cas de Ribes això no va ser així perquè en arribar aquestes directives sanitàries la parròquia es trobava a Sota-Ribes, un indret allunyat del nucli central de la població.