CiU-ViA ja treballa per la moció de censura

La caiguda del Govern Blanco és ja un objectiu a curt termini per a CiU-ViA i la fórmula escollida és la moció de censura. Així es desprèn del comunicat que ha emès fa unes hores la primera força de l’oposició ribetana, en què s’anuncia l’inici dels treballs que han de portar a l’elecció immediata d’un nou alcalde, desempolsant el pacte amb UM9 que es va signar a l’inici de la legislatura i buscant nous aliats.

En un breu escrit de dos punts, el grup encapçalat per Lluís Giralt rebutja l’entrada en un govern d’unitat ja que considera que no és una proposta creïble, que el projecte del PSC està esgotat i que la incapacitat de Blanco de pactar res amb els grups demostrada fins ara desqualifica qualsevol acord. A continuació, CiU-ViA constata la necessitat d’un canvi de rumb i la responsabilitat que té,  “com a primer partit de l’oposició”, de sumar forces per liderar un canvi de govern “que realment respongui a les necessitats de la ciutadania”.

En aquesta línia, CiU-ViA proclama com a primera opció explorar la recuperació del frustrat acord que va signar amb UM9 en iniciar la legislatura. Per a Giralt i els seus, “cal que un nou govern municipal canviï les dinàmiques de l’Ajuntament i torni a escoltar als ciutadans i ciutadanes del municipi”.