Campanes i campanars, protagonistes de la separata del programa de festa major

Divendres a les 18 h es presenta al Centre Parroquial el programa de la Festa Major de Sant Pere, que enguany dedica la separata a les campanes i els campaners amb un treball que han preparat els campaners de la Parròquia i que ja es pot consultar a Internet. S’hi repassa la història de les campanes i els campanars de Ribes des del segle XVII fins al XXI, mostrant la presència d’aquest element en la vida quotidiana del poble i també en les festes, així com les llegendes locals sobre les campanes o les trifulques històriques entre Ajuntament i Parròquia per al control d’aquest mitjà de comunicació clau.  El treball també esbossa la biografia d’alguns dels campaners del municipi i fa l’inventari de quasi totes les campanes i els campanars que hi ha.  En la presentació també s’hi projectarà un audiovisual de Xavier Callao sobre la mateixa temàtica i es farà l’acte de donació de la campana de la Divina Pastora a la Parròquia per part de l’Ajuntament, que n’és l’actual dipositari. L’acte finalitzarà amb una visita guiada al campanar, en què els presents podran tocar les campanes.

Vegeu a continuació un vídeo d’Esteve Roig amb la traca i el repic de campanes de la darrera festa major de Sant Pau.