Afinant el mapa de l’independentisme a Ribes

Marc Belzunces, autor de l’apunt sobre la territorialització del vot independentista, ha publicat una nova versió de mapa del municipi i la comarca, del qual ja vam fer un avenç, que afina més i revela dades molt interessants: així, l’unionisme a les Roquetes se cenyeix al nucli central d’aquesta localitat i a la urbanització dels Colls. De fet, junt amb la Collada, són els dos únics enclavaments radicalment unionistes de la comarca. Un unionisme més moderat el trobem a la zona d’en Mas d’en Serra, el Carç i Can Panxampla (Rocamar). En el cas de Ribes, l’independentisme s’imposa molt clarament a totes les seccions censals menys a la compartida amb Can Lloses i Can Pere on hi ha independentisme però més moderat. El mateix passa al mas de Mossèn Alba, mentre que la Vallpineda ribetana és netament independentista.