Un llibre aplega els articles sobre masies i masovers de Núria Martí

Núria Martí i Pagès, de can Marcer de la Penya, ha recollit en un llibre els quaranta-tres articles sobre masies i masovers del poble que ha anat publicant a L’Altaveu entre 2007 i 2012.

Basats en les vivències i els testimonis orals dels habitants de les masies ribetanes, l’obra es titula Masies i masovers de Ribes. Testimonis d’uns oblidats i, a més dels textos, inclou prop de quatre-centes fotografies i abundant informació sobre la tradició agrícola, els costums del poble, el drama de la guerra i nombroses vivències sempre situades en el context de les cases de pagès del municipi.

Prologat per Xavier Miret i Mestre, el treball inclou un text de Miquel-Muç Vall en memòria de Josep-Lluís Palacios, amb qui Núria Martí inicià l’any 2007 la redacció dels articles. El treball, que ja es pot trobar a les llibreries, s’acompanya d’un punt de llibre i un mapa. A la portada s’hi mostra una aquarel·la cedida per Joan Gómez i Robert.

Martí és diplomada en Educació Social per la Universitat de Barcelona. Ha estat locutora a Ràdio Ribes durant els anys 2000 al 2007. Apassionada del món rural i la vida a pagès, va viure a la masia de Can Marcer de la Penya fins als quatre anys.

La festa de Sant Jordi tindrà enguany com a protagonistes dues obres situades en el context local: el llibre de Núria Martí i el de Josep Miret.

Coberta del llibre de Núria Martí