Un curtmetratge sobre el Centre Obert participa en un festival

Un curtmetratge documental sobre el Grup de Joves del Centre Obert de les Roquetes opta al premi del públic del 9è Festival Internacional de Curtmetratges Socials “Sólo para Cortos”, informa l’Ajuntament.

Aquest certamen audiovisual s’està duent a terme des d’avui dimarts i fins el diumenge 17 de març a l’Ateneu Popular de Nou Barris de Barcelona. En aquesta edició s’hi han presentat un total de 175 curts procedents d’arreu del món, 32 dels quals (entre ells el del Centre Obert) han estat seleccionats per ser exhibits a concurs en la categoria del premi del públic i 7 han estat escollits participar en els premis del Jurat.

Sota la direcció del realitzador vilanoví Marc Galver, de l’estudi audiovisual  Framecrew que ha col·laborat desinteressadament en aquest projecte, els joves han protagonitzat el reportatge “1, 2, 3, COR i acció”, que es va enregistrar durant l’any passat a les instal·lacions del Centre Cívic L’Espai de les Roquetes (on es troba ubicat el Centre Obert) i a diferents localitzacions del municipi. En el documental, que es troba penjat a Internet a la xarxa social Vimeo (http://vimeo.com/43345409),  són els mateixos adolescents qui expliquen en primera persona la seva experiència al Centre Obert i com l’activitat de Teatre Social els ha servit d’eina de reflexió i treball a les seves vides personals.

El Grup de Joves es va crear fa quatre anys quan els educadors del Centre Obert van detectar un important absentisme per part d’aquells infants que començaven a entrar en l’etapa de l’adolescència. Es donava el fet que en assolir els 16 anys, molts dels infants que es trobaven immersos en aquest període de la vida que precedeix l’edat adulta, i a on es plantegen moltes qüestions, deixaven d’assistir-hi i no hi havia continuïtat al Centre. Per aquest motiu, poc a poc es va anar configurant el Grup de Joves com un espai d’escolta i de trobada on els nanos poguessin dipositar els seus neguits, les seves  il·lusions, els seus temors i els seus dubtes amb un suport de referència i recolzat per activitats. Així, en horari de 17:00 a 19:45 hores, de dilluns a dijous, es realitzen trobades i propostes multidisciplinars del seu interès (cuina, piscina, música, ball, hort, manualitats, teatre, cinema, etc.) per continuar esdevenint l’espai per compartir que coneixien com a infants, al mateix temps que s’enriqueixen i formen part d’un grup d’iguals.