Periodistes espantats

L’Associació de Periodistes del Garraf ha emès un informe sobre la seva professió, tot ell bastant pessimista. Des de l’orgull professional, aborden en termes d’intrusisme la socialització de la informació propiciada per dècades de llibertat d’expressió i informació i l’imparable procés d’empoderament informatiu de les persones afavorit per les tecnologies digitals. Si bé reconeixen Internet i les xarxes socials com una oportunitat, hi veuen també -més o menys veladament- una de les causes de l’empitjorament de les seves condicions laborals i consideren que la informació que hi circula és inconsistent. Els periodistes, com tants altres professionals d’incomptables professions, neden en les aigües embravides d’un mar sense terra a la vista, recordant l’Arcàdia que mai més trepitjaran. I tanmateix, neden, que ja és molt.