El centre de mediació celebra 10 anys entre elogis i dubtes

El Centre de Mediació i Convivència Ciutadana del municipi, que dirigeix Javier Wilhelm, celebra 10 anys amb un acte que tindrà lloc el dia 20 de febrer a les 10 h a les dependències municipals de la Vinya d’en Tabaco, a les Roquetes, segons ha pogut saber El Cancell.

En la celebració intervindran Mireia Solsona, diputada d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació; Anna Llanza, directora del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat; Maria Munné, pedagoga i Mediadora, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra; el director del centre del municipi i Lola Montejo, mediadora del Centre. També es preveu que hi intervinguin Josep Antoni Blanco i Núria Mestre Bertran, alcalde i regidora de diversitat i ciutadania respectivament.

Segons han explicat els organitzadors en contextos professionals de la mediació, en moments difícils com l’actual cal continuar promovent la convivència en el territori oferint diàleg i mediació per gestionar els conflictes a Sant Pere de Ribes.

El Centre de Mediació, que dirigeix Wilhelm, ha estat objecte al llargs dels anys de nombrosos elogis i reconeixements, especialment d’entorns relacionats amb el món professional de la mediació (un món que s’ha construït paral·lelament a la mateixa evolució del centre). No obstant això, a nivell local, s’han sentit veus crítiques que en qüestionen l’eficiència, és a dir, la relació entre eficàcia i cost. Aquestes crítiques han agafat nova volada coincidint amb l’agreujament de la crisi.

Dimecres al migdia, l’alcalde i la regidora competent donaran oficialment detalls de la celebració en una roda de premsa.