Els matxos recuperen el prestigi perdut

La masia de les Casetes d’en Portacreu, gestionada per la Cooperativa Can Pere, acollirà el dia 31 de gener una jornada sobre l’ús de tracció animal en les feines agrícoles. Organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, anirà a càrrec de professorat de l’Escola Agrària de Manresa, amb una demostració a l’explotació agrícola de Ricard Huguet, que utilitza animals com a mitjà de tracció. Els interessats s’han d’apuntar a ccagraria.manresa@gencat.cat. La Jornada s’inscriu en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del departament organitzador. Les bèsties de càrrega i tracció, que en l’imaginari popular del poble associem encara als matxos, fan un primer pas per recuperar el prestigi que havien tingut en l’àmbit agrícola.

Imatge promocional de la Jornada