Detinguts per simular un atracament

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilanova i la Geltrú (Garraf), han detingut Edi R.S, de 22 anys i Cristina A.B, de 20 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i veïns de Sant Pere de Ribes (Garraf), com a presumptes autors de simulació de delicte.

Durant la primera quinzena del mes de gener, la Unitat d’Investigació dels mossos de la comissaria de Vilanova i la Geltrú ha resolt dos casos per simulació de delicte. La investigació policial va concloure amb la detenció de dues persones, per dos fets independents, als quals se’ls imputa un presumpte delicte de simulació de delictes. En ambdós casos, aquestes persones van denunciar haver estat víctimes a finals de l’any 2012 d’un robatori amb violència i intimidació a la via pública.

El primer cas va ser denunciat el passat 25 de novembre i el denunciant, Edi R.S, va manifestar que havia patit una estrebada de la seva motxilla tipus bandolera per part d’un jove que havia fugit corrents del lloc. Els fets haurien succeït a la sortida de l’estació de ferrocarrils a la població de Vilanova i la Geltrú.

Els investigadors van realitzar diverses gestions per tal d’esbrinar els fets i van determinar que en el lloc i la data denunciada no va existir cap mena de robatori. Posteriorment, la mateixa persona denunciant va reconèixer i declarar que s’ho havia inventat.

En el segon cas, Cristina A.B, va denunciar fins i tot haver patit lesions durant el robatori d’un terminal mòbil que contenia 300 euros en la carcassa de la bateria. La denunciant va manifestar que els fets van succeir el 25 de desembre, a la sortida d’una discoteca de Vilanova i la Geltrú, quan dos joves la van empentar i li van sostreure el mòbil i 300 euros.

Els investigadors, també en aquest cas, van concloure que no va haver cap robatori i que la denunciant, com posteriorment ella mateixa va manifestar, s’ho havia inventat tot.

En moltes ocasions aquestes denúncies falses venen motivades per la reclamació a les asseguradores del pagament d’un percentatge del valor dels objectes sostrets en el robatori.

La policia recorda que formular denúncies falses i simular un delicte està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar fins i tot la detenció del denunciant.

Afegir que aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.