Ball de bastons davant un arbre mil·lenari

llentiscleLa Colla Gran del Ball de Bastons va tornar ahir a la masia de Can Ramon després de més de 20 anys sense fer-ho. Per indicació dels propietaris, van fer un ball davant la mata mil·lenària que hi ha a pocs metres de la masia. Es tracta d’un llentiscle de grans dimensions, amb una soca més gruixuda que la d’un arbre, que té una antiguitat mínima garantida de 850 anys, però que podria ser superior. Ribes té tres mates monumentals, una a Can Ramon, una altra a Can Coll i la que dóna nom a la masia de La Mata, entre la serra del Carç i Can Panxampla. La més que centenària tradició de ballar a les masies va tenir ahir un dels seus moments memorables i així es va fer constar en el llibre d’honor d’aquesta finca dedicada al conreu de la vinya i el vi.