Vestida de festa

Els hàbits canvien i potser la gent no es muda tant com abans per Sant Pau. Però la xarxa es vesteix de festa d’una manera espectacular. A mesura que s’acosta el dia, ribetans i ribetanes acostumen a canviar les imatges de perfil i capçalera a Facebook i Twitter per posar-hi elements festius. Es comparteixen fotografies de preparatius, dibuixos i imatges d’artesania festiva. I fotos de la xurreria, moltes. Entrar a Facebook és com immergir-se en una celebració virtual que es materialitzarà avui, a partir de la una del migdia, quan esclati la traca. Els hàbits canvien però els ribetans senten amb intensitat la seva celebració hivernal i ho reflecteixen amb els mitjans que tenen a mà. Llegíem aquest matí a Facebook el que una veu innocent dirà i repetirà aquesta tarda i demà enfilada sobre els cercolets: “Que Sant Pau tot ho perdona / si hi ha bona germanor. / Que la festa sigui bona, / visca la festa major!”.

Del perfil de l'Albert Roig a Facebook, imatge en què mostra com pinta els bastons