Un pregó especial

El pregó de dissabte serà especial ja que no es farà a la tarda ni a l’Ajuntament. El lloc escollit ateses les circumstàncies és la masia de Can Puig i l’hora les 12.30 del migdia. A més, diversos bars i cellers del municipi han organitzat un vermut per fer-lo més amè.

Caldrà veure com es rebran aquestes innovacions. El que està assegurat és un pregó interessant i de qualitat. La garantia és la figura de la pregonera, Teresa Puig Bisbal. Vegeu a continuació una aproximació a la seva biografia.

Teresa Puig Bisbal neix a Puigmoltó el 8 d’agost de 1940. Realitza tota la seva formació a l’Escola Pública i Mixta de Puigmoltó, incloent-hi els estudis de Batxillerat i Magisteri Lliure.

Obté el títol de Mestra de “Primera Enseñanza” l’any 1963 i entre classes particulars, escola privada, mestressa de casa, i mare de quatre fills, prepara les oposicions fins a arribar a ser mestra a Ribes, el curs 1981-1982. El curs 1998-1999, en la primera promoció de la Universitat Oberta de Catalunya, obté el títol d’Especialització en Educació Infantil.

Imparteix ensenyament i mestratge durant anys, a Ribes, Vilafranca, Badalona, Vilanova, fins que, l’any 2001, acaba la seva carrera professional jubilant-se a l’escola Els Costerets de Ribes.

Catequista de la Parròquia de Sant Pere de Ribes, i col·laboradora activa en la societat civil, a Puigmoltó i a Ribes, ha elaborat nombrosos treballs de recerca històrica i cultural del poble de Puigmoltó i la seva Festa Major.