Noranta-quatre punt set: Ribes, el poble invisible

Sant Pere de Ribes, el segon municipi del Garraf, no té cap mena de presència en els mitjans fins i tot quan li correspondria inequívocament. Un exemple clàssic el trobem en les falques promocionals de Catalunya Informació. “A Sitges i Vilanova, noranta-quatre punt set” hi diuen. Tot i que Sant Pere de Ribes és més gran que Sitges i, per tant, en una emissora pública, li correspondria ser mencionat, se l’obvia sense cap problema. I això que el repetidor és al Montgròs. De fet, a la premsa de gran abast, la major de vegades que hi sortim és per successos desgraciats.

El més preocupant és que a la mateixa premsa comarcal se’ns deixa darrere de pobles més petits com Calafell, Sitges o Sant Sadurní (vegeu la captura de pantalla de EixDiari que il·lustra l’article). Mica en mica esdevenim campions de la grisor i la invisibilitat. Si a això hi afegim el problema de marca que comporta tenir dos nuclis, la situació encara esdevé més lamentable.

Generalment, la promoció dels municipis correspon a l’Ajuntament, però també hi ha llocs on la incapacitat d’aquests ha portat a la societat civil a agafar la iniciativa. Una bona promoció municipal és clau per visibilitzar el comerç i les iniciatives locals. I ser visibles és una necessitat ingent en els temps que corren.

Captura de pantalla de "EixDiari"