Rifen una panera per finançar el correfoc

Les tres colles de foc “adultes” de Ribes (Ball de Diables, Colla Jove i Drac de Tres Caps) sortejaran una panera per poder pagar el correfoc. La iniciativa té el suport de més de 120 comerços que han fet donatius per més de 5.000 euros. Segons els organitzadors, això permetrà assumir el 70 % de la despesa, quantificada en 7.000 euros.

Les butlletes, que costen 1 euro cadascuna, es vendran durant els propers dies i el número premiat serà el que coincideixi amb la combinació guanyadora de l’ONCE del dia de Sant Pau. Els organitzadors expliquen que el lot inclou, entre d’altres coses, menús gratuïts per a dues persones, sessions de bellesa i massatge, licors, embotits, articles de joieria i vals de compra i descompte.

En una nota informativa, les tres colles organitzadores també comenten que s’havien anat reduint les partides destinades a aquesta activitat de manera consensuada amb l’Ajuntament, però que davant la possibilitat de convertir el correfoc en bianual (alternat amb el de Sant Joan de les Roquetes) es va optar per buscar finançament alternatiu i així garantir la supervivència d’un acte amb continuïtat anual des de 1996.

Enguany el correfoc serà el 19 de gener. A les 18 h hi haurà la timbalada i després del pregó començarà l’espectacle de carrer amb la presència de les tres colles de foc ribetanes, els timbalers d’Olivella i el drac de Vilanova.