5+1 idees per viure el Nadal a Ribes

1. Visiteu l’Exposició de Pessebres

La trobareu, com és habitual, als Xulius (c. Major, 13). Diorames artístics fets per l’Agrupació Pessebrista de Sant Pere de Ribes. Una obra col·lectiva i diverses propostes individuals, totes al mateix lloc. És obert diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h i dissabtes i vigílies de 18 a 20 h.

2. Visiteu pessebres per les cases del poble

Us sorprendrà les cases de Ribes que obren les portes a tots aquelles que volen visitar el seu pessebre. Petites meravelles fetes amb “borra” (denominació atàvica que rep la molsa a Ribes), elements naturals i molta dedicació. Si visiteu l’exposició de pessebres dels Xulius, ells mateixos us indicaran domicilis on podeu anar.

3. Visiteu el Pessebre de l’Església Parroquial

A l’antic baptisteri (a la dreta de l’entrada principal i a l’esquera de l’entrada lateral), trobareu el pessebre de l’Església Parroquial, que tradicionalment concep el pessebrista Francesc Font Romeu. Bon gust i espectacularitat en una meravella feta amb les més estrictes tècniques tradicionals.

3. Aneu al Pessebre Vivent

Enguany el Pessebre Vivent és a la masia de Can Coll. Podeu reservar entrades per Internet (http://pessebreviventparlat.ribes.org) o bé adreçar-vos directament als Xulius (c. Major, 13). El Pessebre es representa des d’avui fins al dia 28 a raó de quatre sessions diàries. El Pessebre Vivent de Ribes cada any canvia de lloc. Enguany l’indret és excepcionalment bell i a un passeig del centre del poble.

4. Assistiu als Pastorets

El Centre Parroquial acull cada any diverses representacions dels Pastorets a càrrec de la companyia resident d’aquest vell teatre, el grup Bell Lloc. Enguany es faran avui i demà a les 19 h i el dia 30 a les 18 h.

5. Jugueu al quinto

El joc i les festes de Nadal sempre han anat plegades. A Ribes, el GER organitza cada any sessions de quinto. Si teniu ganes de riure i jugar, podeu passar avui o demà a la tarda per l’entitat del carrer del Pi.

(+1). Feu innocentades

El dia 28 són els Sants Innocents i les innocentades han estat sempre a l’odre del dia en el nostre poble. Des d’enviar algú a la cansaladeria per demanar el motllo de les botifarres fins a tota mena d’entremaliadures formen part de l’anecdotari del 28 de desembre. Data gamberra, on n’hi hagi, en què el ridícul se socialitza.