Diumenge, un tió solidari cagarà a la plaça

Un tió solidari cagarà diumenge a la plaça Marcer d’onze a una com a colofó de la recollida d’aliments que s’està duent a terme a Ribes i a les Roquetes al llarg d’aquesta setmana. Els organitzadors han enviat el comunicat que transcrivim a continuació:

“L’actual crisi ha agreujat la difícil situació que molts dels nostres veïns pateixen, veïns que per diferents situacions es troben sense feina i amb uns ingressos mínims per poder afrontar les necessitats més elementals del dia a dia. Com a veïnes i veïns d’aquestes persones i d’altres que malauradament s’aniran afegint a aquest ja prou elevat número de famílies, no els podem donar l’esquena i viure com si aquest problema i aquesta dura realitat no anés amb nosaltres. Per això i d’ençà de l’any passat unes quantes entitats del municipi hem decidit actuar, i fer-ho mitjançant un recapte d’aliments, recapte que anirà destinat a les persones més necessitades de casa nostra, mitjançant l’entrega de tots els aliments recaptats a l’Associació de Voluntaris del Camils.

Les entitats organitzadores busquem a l’hora que aquest gest vagi més enllà d’un recapte d’aliments, d’altra banda tant necessari, i desperti en gran part de la societat ribetana la necessitat de reflexió vers els problemes i el nivell de pobresa que ens envolta i al que malauradament i pel que sembla tots estem exposats.

Aquesta iniciativa solidària propulsada per varies entitats del municipi (culturals, escolars, associacions,…) busca la major implicació de la població, i és per això que ens adrecem a vosaltres tot desitjant que veieu en aquesta una bona oportunitat de col·laborar i fer més fàcil la vida a alguns dels nostres veïns i veïnes. En aquesta ocasió i com a actuació més orientada a la tasca de concienciació de la societat en general i dels menuts en particular, hem organitzat una jornada festiva pel proper diumenge 23 de desembre. Es portaran a terme un seguit d’actes, es donaran a conèixer les associacions del municipi que porten a terme aquesta tasca de manera totalement voluntària, actuacions musicals, i amb un acte central que consitirà en un Tió Solidari. Lògicament durant la setmana del 17 al 23 es portarà a terme aquesta recollida d’aliments a escoles, instituts, establiments, entitats socials…

Veiem en aquesta proposta una bona oportunitat de col·laborar i fer més fàcil la vida a alguns dels nostres veïns i veïnes.”

Videoclip sobre el tió