Institucions i entitats recullen aliments per als més necessitats del municipi

L’Associació de Festes Populars de les Roquetes, l’Associació de Voluntaris Sant Camil, la Creu Roja, i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes organitzen, amb la col•laboració d’una quarantena d’establiments i entitats, una campanya de recollida d’aliments (preferentment típics del Nadal, segons informa l’Ajuntament) que es destinaran al banc d’aliments de l’hospital Sant Camil i també de joguines per a la campanya de Nadal i Reis de la Creu Roja. A més, estan preparant activitats paral·leles que serveixin de complement a aquesta acció.

Les organitzacions col·laboradores on es poden dipositar els aliments són l’Associació de Voluntaris Sant Camil, l’Associació Educativa per a Joves Betània, l’Entitat Cultural i Esportiva GER, Els Xulius – Centre Social Ribetà, l’Escola Riera de Ribes, l’Escola El Pi, l’Escola Els Costarets, l’Escola Les Parellades, l’Institut Can Puig, i l’Institut Montgròs, amb el recolzament de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, s’han mobilitzat per dur a terme un recapte que s’establirà en diferents comerços i escoles de Ribes. Començarà dilluns de la setmana vinent, dia 17, i posarà el seu punt i final el diumenge 23 de desembre amb un tió solidari, que se celebrarà a la plaça Marcer de Ribes, entre les 11 i les 13 hores, i que es nodrirà d’aquells queviures com arròs, oli, llegums o llet, entre altres, que tothom qui vulgui podrà aportar per engrandir el resultat final d’aquest acte solidari.

Igualment, des de fa uns dies el Mercat Municipal La Sínia, està duent a terme diverses iniciatives solidàries, recollint productes alimentaris i de primera necessitat per destinar-los al banc d’aliments i joguines. A més, els dies 21, 22 i 23 de desembre, els més petits es podran fer una foto al Mercat amb el Pare Noël. Els clients que portin un tiquet de compra d’alguna de les parades tindran la foto gratis i sinó la podran comprar per 1,5 euros, diners que aniran destinats al projecte La Casa dels Xuklis de la Fundació Privada de Nenes i Nens amb Càncer (impulsada per iniciativa de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, AFANOC).