El conflicte de Cap d’Any esclata amb cruesa una altra vegada

Ja tenim sobre la taula i amb tota la cruesa el conflicte de cap d’any. L’any passat va constituir un agre serial, que podeu repassar en aquest inventari. Enguany, els Xulius han proposat a l’Ajuntament que els diners que ara inverteix en l’arranjament del pavelló per Sant Pau els inverteixi en un envelat per als dos mesos d’hivern aprofitant així el planxé (paviment) que l’Ajuntament va construir anys enrere a Can Puig. D’aquesta manera a més de cobrir Sant Pau i no malmetre el pavelló, es cobriria Cap d’Any, Carnaval i tot el període que queda entremig, garantint així un espai cultural i evitant desplaçaments nocturns innecessaris en nits perilloses. Els Xulius han explicat avui la seva visió del desencontre amb l’Ajuntament en què conclouen que el Goven Local no vol habilitar espais per a la cultura i l’oci a Ribes.

Però la cosa no ha quedat així. Un col·lectiu de pares s’ha mobilitzat per demanar a l’Ajuntament que garanteixi espai per a una activitat de cap d’any al poble. Argumenten com a raó prinicipal el problema dels desplaçaments nocturns, però no obvien la carència d’espais culturals a Ribes. Han demanat una entrevista a l’alcalde i suggereixen que altres pares que comparteixen la mateixa inquietud emplenin una sol·licitud i la presentin a l’Ajuntament.

A banda, un grup de Facebook continua demanant activitat per cap d’any i també hi ha un grup i una pàgina que continuen reivindicant l’arranjament del Local.  Lluny de solucionar-se, el problema dels espais a Ribes està derivant, cada vegada més, en una ferida oberta que mostra la distància entre  Ribes i un Govern que en aquest poble només obté un percentatge residual de vots.