Garrido, satisfeta després dels sopars

La setmana passada es van tancar els sopars i tasts de vins que organitza l’Ajuntament. Segons dades d’aquesta administració, hi han assistat quasi 350 persones. A més, en el marc d’aquestes propostes enogastronòmiques, una de les novetats d’enguany han estat les visites a tres cellers locals (Torre del Veguer, Vega de Ribes i Can Ramon Viticultors) que han servit per acostar i explicar directament al públic i als consumidors l’activitat que fan. Amb una seixantena de participants, la iniciativa ha tingut una bona acollida i obra la porta a la possibilitat de repetir-se en una altra ocasió.

Satisfeta, la regidora Garrido ha afirmat, segons reflecteix uncomunicat emès per l’Ajutnament, que “el valor afegit que han representat aquestes visites als cellers perquè els productors puguin donar a conèixer el seu producte local, fet amb molta feina, i que té un factor clau: el de la proximitat”. Així mateix, la regidora ha afegit que “els Sopars i Tasts de Vins són ja una activitat consolidada del projecte ‘Productes de la Terra’ que aplega també l’Agromercat i el Mercat del Cava”. “Estem molt satisfets de tenir el recolzament del públic, que respon any rera any, i, a més, de tenir el suport i complicitat, en aquests temps tan difícils, d’una quinzena de restaurants del municipi que s’hi impliquen de debò”. Igualment, la regidora ha volgut destacar la importància d’apostar per productes i empreses del territori com a factor clau pel seu creixement.

Entre el 19 d’octubre i el 2 de desembre, estaven programats un total 14 tasts i sopars que s’han distribuït entre els següents restaurants i establiments: El Secreto, Carnívor, 29 Cards, La Vaquita, La Vinya, La Trobada, Ca la Glòria, La Tratto, la Masia Can Ramonet, el Bar Teatral La Traca, el 3 de 9 Tapa’s Bar i el Celler Can Ferran.

D’altra banda, pel que fa al conjunt de les accions de la campanya Productes de la Terra 2012 (Agromercat, Mercat del Cava i Sopars i Tasts de Vins), l’Ajuntament afirma en el mateix comunicat que han generat un moviment de públic o d’assistents d’entre 6000 i 7000 persones, motiu pel qual des de l’ajuntament es veuen aquestes dades amb satisfacció, doncs són unes xifres similars a les de l’any passat, amb un lleuger descens, però que es consideren positives atès el context actual de crisi econòmica i alguns contratemps climatològics que no han estat del tot favorables.