Ribes i les Roquetes: políticament res a veure

Els resultats per nuclis,que ha fet públics l’Ajuntament, revelen que la distància política entre Ribes i les Roquetes és clara. A Ribes ha guanyatt CIU amb un 32,89% seguida d’una espectacular ERC amb el 15,76%. A continuació, PPC (11,21%), PSC (9,32%), ICV-EUiA (9%) i la CUP (8,50%). Ciutadans ha obtingut un 6,38 % en aquest nucli.

A Les Roquetes, el PSC ha resistit com a força guanyadora amb un 24,37 %. CiU, que les darreres eleccions pràcticament havia empatat amb el PSC en aquest nucli, ha caigut al 14,12 % i ha quedat, doncs, en tercera posició. La segona força a les Roquetes és el PP (17,02%). En quart lloc i cinquè llocs queden Ciutadans (12,63%) i ICV-EUiA (10,27%). La resta de partits polítics han aconseguit percentatges inferiors: ERC 7,74% i la CUP 3,16%.

Les Roquetes ha apostat doncs pel que s’ha convingut a anomenar unionisme, mentre que Ribes ho ha fet pel sobiranisme. Els dos nuclis, una vegada més, mostren la seva gran llunyania política.