Puntualització sobre TV Ribes

Les Veritats Ofenen | Ribes

Com a ex-col·laborador de TVRibes, lamento profundament la descripció que en feu en aquest article.

TVRibes podia ser precària, però qualificar-la de “patètica” i dir que Maricel TV (amb tots els respectes) a la mateixa època era “esplèndida” ….. crec que sincerament aquests qualificatius disten molt de la realitat d’aquells anys.

La “mort” o “desaparició” de TVRibes es podria qualificar també de “política” (igual que el Montgròs).

TVRibes tenia un “conveni” amb l’ajuntament per una quantitat determinada de diners, diners que ni tant sols cobrien les despeses de cintes VHS que es feien servir per el·laborar tots els programes.

Entre el 1991 i el 1995, quan va ser per primera vegada alcalde del terme municipal de Sant Pere de Ribes el representant del PSC-PSOE, el seu equip van decidir deixar de pagar aquesta subvenció (i no n’estic segur, però diria que també va ser quan va “desapareixer” el diari Montgròs).

Això va ser la primera ferida mortal. Amb el pas del temps i la desgana del voluntariat que feia funcionar TVRibes, va significar la seva lenta agonia.

No deixa de ser curiòs que durant el 1991-1995 “desapareixessin” TVRibes i el Montgròs, i a partir del 1999 Ràdio Ribes va ser un fantasma del que era a finals dels anys 80. Casualment tres mitjans de comunicació que van nèixer quan no governava el partit que els va fer “desapareixer”.

Casualment, el mateix partit que a Vilanova va crear Canal Blau, amb un suport institucional molt superior al que va tenir TVRibes durant tots els seus anys.

Ja ho té això la política: si no ho has parit tu, es dolent i t’ho has de carregar.