Desarticulen un grup criminal que va actuar al municipi

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí de Barcelona han desarticulat un grup criminal molt actiu que havia actuat al municipi i en altres indrets del Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès i l’Anoia. Especialitzats en bars i estancs, se’ls podrien atribuir fins a 14 robatoris.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, els agents han detingut els quatre integrants del grup als qual se’ls imputa també els delictes de tinença il·lícita d’armes, falsedat documental, contra la salut pública i de furt d’ús de dos vehicles, que utilitzaven per cometre els robatoris.

Els arrestats, tots de nacionalitat espanyola, són Gabriel F. G., de 40 anys i veí de Barcelona, Manuel R.H., de 55 anys, José H.C., de 37 anys, i Diego H.C, de 23 anys, tots tres veïns d’Esparreguera.

Els fets es van registrar entre els mesos d’abril i octubre, als municipis d’Abrera, Olesa de Montserrat, Vilanova del Camí, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Sant Pere de Ribes, Sant Boi de Llobregat i Els Monjos. Els lladres, abans de cometre els robatoris, haurien sostret dos vehicles a Sabadell i Barcelona, que mantenien amagats i que només utilitzaven per cometre els robatoris.

El grup, altament jerarquitzat i organitzat, actuava sempre de nit, quan els establiments estaven tancats. Els seus membres, que tenien ben definides les seves funcions, entraven en els locals fent un tall horitzontal a la persiana metàl·lica i, després, trencaven el vidre de la porta. Un cop a l’interior sostreien diners de les màquines escurabutxaques.

La investigació, iniciada el passat mes de setembre per agents de les Unitats d’Investigació de Martorell i Sant Martí, va culminar el passat 29 d’octubre amb la detenció dels quatre integrants del grup en un dispositiu en què es van realitzar dues entrades simultànies a un domicili d’Esparreguera i a un de Barcelona. En tots dos casos hi van participar agents del Grup Especial d’Intervenció (GEI) i de l’Àrea de Recursos Operatius de la Regió Policial Metropolitana Sud i l’Àrea de Recursos Operatius de la Regió Metropolitana Barcelona.

En tots dos domicilis els agents hi van trobar prous indicis que els relacionaven amb els fets. Al domicili d’Esparreguera, s’hi van localitzar eines i roba per cometre els robatoris, diversos blísters bancaris de monedes, uns 2.000 euros, a més d’un arma de foc camuflada, una pistola simulada, un arma de foc, un puny americà, dues pistoles d’aire comprimit i balins, una placa policial, documentació personal falsa i 60 grams de cocaïna i balances de precisió.

Els tres ocupants del pis, Manuel R.H., José H.C., i Diego H.C. van quedar detinguts pels delictes de robatori amb força, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i també contra la salut pública.

Al pis escorcollat a Barcelona els agents van trobar dins d’una caixa forta 3.000 euros en moneda fraccionada i diversos blísters bancaris de monedes de 2 euros i de 50 cèntims, idèntics als localitzats a l’altre pis d’Esparreguera, a més de telèfons mòbils, joies i rellotges d’alta gamma, motiu pel qual van detenir el seu ocupant, Gabriel F.G.

Tres dels detinguts van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Martorell i el quart va passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Barcelona el passat 1 de novembre, ingressant tots quatre a presó.