Sortida per conèixer els espais de la Batalla de l’Ebre

El GACR organitza una sortida per a conèixer alguns dels espais de la Batalla de l’Ebre. La sortida contempla dues activitats: per una banda fer una caminada per la serra de Cavalls per a veure in situ l’escenari on es va desenvolupar la batalla, tot passejant per una carena molt panoràmica que ens ensenyarà la vall de l’Ebre, els Ports, la Terra Alta i la plana aragonesa, i la visita de tres escenaris emblemàtics: Quatre Camins i Punta Targa (lloc de la desfeta del terç de Montserrat), les Devees (trinxeres restaurades del front de la Fatarella) i les Camposines (un antic poble amb església templera on hi ha un memorial on es guarden totes les restes dels combatents que encara avui dia s’estan trobant).

PROGRAMACIÓ

8 hores: Sortida de la plaça Catalunya (parada de l’autobús).
10 hores: La Fonteta (Gandesa)
14 hores: LA FONTETA DINAR (ENTREPÀ)
15,15 hores: VISITA QUATRE CAMINS-PUNTA TARGA
16 hores: VISITA LES DEVEES
17 hores: VISITA CAMPOSINES

CAMINADA
Durada: 4 hores aprox.
Desnivell: 300 m
Dificultat: mitjana
Distància: 13,5 km
Tipus de camí: començarem per un camí agrícola per pujar per un corriol costerut i transitar per una carena de roca abans de baixar a una pista forestal que enllaça amb el camí agrícola
OBSERVACIONS: cal portar esmorzar, dinar, aigua, capelina per si plou i calçat adequat (preferentment botes). Es recomana portar gorra i bastons.

El preu són 15 euros i cal fer el pagament al número de compte de La Caixa 2100-0152-51-0200396395. A continuació, cal enviar un correu a gacribes@gmail.com.