Detinguts al Garraf dos estafadors que compraven locals amb papers tintats que simulaven ser bitllets

Agents de la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació del Garraf han detingut dos homes a Vilanova i La Geltrú (el Garraf) com a presumptes autors de temptativa d’estafa a dos empresaris de la comarca. Els estafadors són Alexis A.S i Georges Bernard B.M., de 44 i 42 anys, respectivament, tots dos de nacionalitat camerunesa i veïns de Barcelona, segons informen els Mossos d’Esquadra. Els detinguts es feien passar per inversors que volien comprar un local sense haver de declarar-lo a hisenda, motiu pel qual explicaven que havien introduït al país els bitllets tintats per tal d’ocultar-los i, asseguraven que, amb un procés químic, tornaven al seu estat natural i, per tant, eren de curs legal.

Els autors contactaven amb les possibles víctimes, totes elles propietàries d’establiments en traspàs, la majoria dels qual eren bars. En un primer contacte, s’identificaven com a canadencs i es mostraven interessats en comprar el local. Aleshores planificaven una segona trobada on s’asseguraven que estarien sols i en la qual proposaven a la víctima fer l’operació amb diners que estarien camuflats en papers que, a simple vista, eren de color blanc. Els estafadors feien creure a la víctima que impregnant els papers tintats amb uns reactius químics s’obtenien bitllets de curs legal.

La detenció ha tingut lloc gràcies a la denúncia d’una de les víctimes, un propietari d’un bar de Vilanova i La Geltrú, que va presentar-se a dependències policials avisant als agents investigadors que li havien ofert comprar el seu local amb diner fraudulent tintat. A partir de la denúncia, un agent de paisà es va adreçar a l’establiment en traspàs el mateix dia en què els detinguts li van fer una demostració a la víctima sobre com transformar papers blancs en bitllets de curs legal.

En sortir del local, agents de la Unitat d’investigació del Garraf van detenir els dos estafadors i els van intervenir diferents objectes, entre els que hi havia un llistat d’establiments de la població de Vilanova i la Geltrú amb els quals havien de contactar per tal de continuar realitzant estafes.

Els detinguts, que no tenien antecedents policials per fets similars, han quedat en llibertat amb càrrec després de passar a disposició judicial.