Denuncien el perfil local de l’ANC a Ribes

L’Assemblea Nacional Catalana a Ribes ha fet públic que algú ha denunciat el perfil personal que utilitzen a Facebook. Per aquest motiu demanen a tothom que comparteixi i difongui l’esmentat perfil. El comunicat que han utilitzat és el següent: “Algú , a qui no devem agradar gaire, ha denunciat el perfil. En 14 dies no podem demanar amistat. Vaja que us demanem que compartiu el perfil al vostre mur i sigueu vosaltres qui recomaneu a les vostres amistats… confirmar peticions, que cada vegada en tenim més, si podem. No ens aturaran, cap a la Independència!!!”.

L’ANC a Ribes ha optat per un perfil personal (d’una persona que busca “amics”) en comptes d’optar per un perfil pàgina, que és el que Facebook reserva a les organitzacions. Els perfils personals tenen l’avantatge de facilitar la captació d’amics ja que poden demanar amistat, però teòricament estan reservats a “persones humanes” atès que, a la pràctica, suposen una invasió de la privacitat dels “amics”. No obstant això, l’ús de perfils personals per part d’organitzacions és ben habitual i les denúncies solen tenir més relació amb el que els perfils representen que no pas amb la modalitat escollida.