Ribes, quart municipi de Catalunya que rep més població

Tot i la reducció de mobilitat propiciada per la gravíssima crisi econòmica, Sant Pere de Ribes és un dels pocs municipis de Catalunya que encara rep nova població procedent de les migracions internes. En concret, l’any 2011 va rebre 311 migrants vinguts de tot l’Estat, xifra que el situa en quart lloc en nombres absoluts de tot Catalunya. Per davant hi té Sant Cugat del Vallès, amb 915 immigrants; Terrassa, amb 598, i Sabadell amb 405. Per darrere de Ribes hi ha Salou, amb 287 i Castelldefels amb 281.

Si fem el càlcul percentual agafant  només aquestes primeres posicions, el nostre municipi és el que rep una dosi proporcionalment més forta de desplaçats interns. Cal tenir present que altres poblacions de la comarca es troben en números negatius. En concret, Vilanova és el 13è municipi amb més pèrdua de població de tot Catalunya (167 habitants menys).

Pel que fa a comarques, el Garraf també és de les poques que reben habitants, en total 382, dels quals el 81 % s’han repartit entre Ribes i les Roquetes i només el 19 % restant ha anat a la resta de municipis. L’Institut d’Estadística de Catalunya ha fet públic avui l’estudi de moviments migratoris corresponent a 2011, on es poden trobar aquestes dades i altres.