Blanco torna a atacar Artur Mas

El portal especialitzat Alcaldes explica que en una trobada d’alcaldes socialistes de l’Alt Penedès i Garraf que s’ha fet aquest matí, Blanco ha ofert al president Mas que comparteixi amb ell l’alcaldia de Sant Pere de Ribes perquè conegui “la Catalunya real”. El gest del dignatari local té un alt component simbòlic ja que s’ha portat a terme el mateix dia que el president de la Generalitat ha escenificat el seu desencontre amb el Govern Espanyol i ha manifestat la voluntat d’avançar cap a un nou estat. Blanco també ha manifestat recel per l’acord sobre tributs entre la Generalitat i les diputacions per potenciar l’Agència Tributària de Catalunya,  aixecant l’ombra del dubte sobre la possibilitat que hi hagi fons municipals que vagin cap a la Generalitat.

L’hostilitat de Blanco i el grup local del PSC envers Artur Mas i el Govern de la Generalitat, que es manifesta en cada Ple (vegeu les actes), ha agafat una especial volada des de la defenestració del sector catalanista del PSC i la recomposició interna de poder dins del partit. Així Blanco, ja va escriure un duríssim article contra Convergència abans de l’Onze de Setembre i ara ha fet aquestes manifestacions que, més enllà del desgast que les retallades i els impagaments generen en les administracions locals, podrien llegir-se en clau interna de partit, especialment ara que som a les portes d’unes possibles eleccions avançades al Parlament.

Curiosament la manifestació dels alcaldes socialistes de l’Alt Penedès – Garraf s’ha solapat amb la proclama feta pel Govern del Consell Comarcal del Garraf, també socialista, en què denuncia la greu situació econòmica de la instució, que també atribueixen al Govern de la Generalitat.